Батьки нам з сестрою заявили, що не хочуть більше працювати, а ми зобов’язані їх утримувати. Але вони для нас нічого не зробили в свій час

Advertisements

Відразу після школи я вступив в інститут і поїхав в інше місто. Через рік і сестра поїхала від батьків. Я закінчив інститут, зараз працюю. Намагаюся встати на ноги, щоб ніколи не бачити те сіре життя, яка нас оточувала все дитинство. На відміну від своїх однолітків, я і сестра всього досягали самі. І всім, що зараз у нас є, ми зобов’язані собі. Батьки все життя жили для себе, ніби нас немає. У нас з батьками ніколи не було теплих відносин. Після нашого від’їзду, ми намагалися з сестрою підтримувати з ними зв’язок, але не дуже-то й виходило. Батькам моїм по п’ятдесят років, вони все життя працювали в державних установах. Кабінетна робота, їм не в тягар. Зарплата нормальна, на життя вистачає.

Advertisements

Днями вони подзвонили і заявили, що через рік вони вирішили піти на пен сію, а я і сестра повинні їх утримувати. Ми їх діти та зобов’язані їх утримувати. Вони втомилися і не хочуть більше працювати. І про це говорять люди, яким за п’ятдесят років. Ми з сестрою були в шоці (S/K). Гаразд, якщо були б вони старі, хв орі, я б сам їм допомогу запропонував, але нам самим зараз потрібна підтримка. Я і сестра в іпотеку купили собі квартири, нам ще років десять виплачувати її. Ми зараз просто не можемо їх утримувати. Вони молоді, у них не пенсійний вік, сенс йти з роботи? Я намагався з ними поговорити, пояснити їм, але вони або йдуть від розмови, або взагалі на дзвінки не відповідають. Я запитав у друзів про їх батьків.

Advertisements

У друзів батьки і старші, але ніхто не висуває такі умови своїм дітям, вони всі працюють і досі їм допомагають. Незважаючи на те, що наші батьки нам нічим не допомагали, ми самі і працювали, вчилися. А зараз вирішили сісти нам на шию. Сестра теж не може зрозуміти їх вимог. Може вони намагаються таким чином привернути до себе увагу? У будь-якому разі, зараз я не збираюся їх утримувати. У сестри більш м’який характер, а вони хороші маніnулятори. Незважаючи на мої настанови, думаю, що сестра буде їм nлатити. Але головне, щоб вона не ки нула все і не поїхала до них. Вона погубить все своє майбутнє. Сподіваюся, що мої батьки прийдуть в себе і переглянуть своє рішення. Не можна бути такими еrоїстами і так ставитися до своїх дітей.