Ми з чоловіком вирішили поїхати до сина в гості. Ми їх попередили, що їдемо на кілька днів. Приїхали, нас дуже добре прийняли, а ввечері невістка сказала…

Advertisements

Начебто не дуже стара, всього п’ятдесят сім років, від життя не дуже відстаю. Іноді думаю, може у молодих інші погляди? Або зараз інші часи і звичаї? Я вам розповім свою історію, порадьте, може, я не права, і мені варто вибачитися? Ми з чоловіком живемо в своєму будинку, на околиці міста. Двері мого будинку завжди відкриті перед усіма близькими і рідними. У мене два сини, молодший живе недалеко від нас, і ми часто спілкуємося. У мене дуже хороші відносини з невісткою. А старший син живе в сусідньому місті. Незважаючи, що до нас всього три години їзди, вони дуже рідко до нас приїжджають. Всього два рази у нас були, і приймали ми їх дуже добре. Тільки ось зі невісткою ми так і не знайшли спільної мови. Вона все бурчала, що замість цього села могли б на море поїхати.

Advertisements

Вона забуває, що ми батьки і наш син хоче з нами спілкуватися. За ті вісім років, що вони одружені, ми жодного разу не були у них вдома. Ми з чоловіком восени вирішили поїхати до сина в гості. Ми їх попередили, що їдемо на кілька днів. Приїхали, нас дуже добре прийняли, а ввечері невістка сказала, що у них маленька квартира, ніде у них нам ночувати. Вони зняли номер для нас в готелі. Ми попросили нас залишити у них, ми у вітальні можемо переночувати, але невістка сказала що вже все оплачено. Син викликав таксі і з нами поїхав в готель, скоріше це не готель, а щось на зразок гуртожитку. Ніч провели, а вранці навіть ніде поснідати. Викликали таксі і поїхали до сина. Виявилося, що вони всі зайняті, працюють, добре, що у онука канікули були.

Advertisements

До вечора посиділи у них, а потім знову нас випровадили. Після трьох днів таких катань в зад і вперед, ми з чоловіком подякували їм і поїхали додому. Всю дорогу я проплаkала. Коли молодший син дізнався, подзвонив братові і вони пересварилися. Багато наших друзів так само відреагували, а наші «просунуті» друзі сказали, що ми даремно о6разилися. Нас прийняли дуже навіть добре. Ось тепер я і не знаю, може я не права, що о6разилася? Адже після нашого приїзду я просто ігнорую невістку. З сином, якщо і балакаю, то питаю тільки про онука, і привіт тільки йому передаю. Ось і хочу дізнатися вашу думку, може зараз так прийнято гостей приймати? Якщо я не права, може, мені і варто зателефонувати і вибачитися?

Advertisements